Isı, Su ve Ses Yalıtım Sistemleri (İzolasyon)

Isı, Su ve Ses Yalıtım Sistemleri (İzolasyon)

SPREY POLİÜRETAN NEDİR?

Poliol – İzosiyanat ve ajanlar , özel donanımlı yüksek basınçlı sprey makinesi ile sıvı haldeyken pulvarize olarak uygulama yüzeyine püskürtülür. 3-5 saniye gibi kısa bir süre sonra yüzeye püskürtülen bu sıvı karışımı genleşerek uygulandığı yüzeye yapışmış , sert bir köpük meydana gelir. Üst üste yapılacak uygulamalarla da istenilen izolasyon kalınlığı elde edilir. Uygulanacak yüzey hangi malzeme olursa olsun (Teflon ve Plastikler Hariç ) Sprey Poliüretan mükemmel bir yapışma sağlar. Sıvı olarak yüksek basınçla püskürtülüp sonra köpük halini aldığı için de ; İĞNE DELİĞİNİ BİLE KAPATAN HİÇ BİR EKYERİ OLMAYAN , ISI KÖPRÜSÜ OLUŞTURMAYAN , HİJYENİK , BAKTERİ BARINDIRMAYAN , YEKPARE BİR YALITIM SAĞLAR.

ÇATI & TERS TAVAN İZOLASYONU

Sprey poliüretan köpük ile kaplanan çatılar sorunsuz sıkıntısız rahat bir yaşam sağlar. Poliüretan köpük ile kaplanan çatılarınız ek yersiz yekpare biçimde olması özelliği ile enerjiye harcadığınız gideri %50 oranında azaltır (Tasarruf Sağlar ) aynı zamanda ek yersiz ve yüzeye homojen olarak dağıldığından iğne ucu kadar açık yer kalmaz. Kiremit veya baca diplerinden gelebilecek su akıntılarını absorbe ederek aşağıya sızmasını önler. Diğer bir özelliği de çatı katlarında oluşan sıcak soğuk çarpışması nedeniyle oluşan küf nem rutubet gibi sorunlarınızı da gidermiş olur. Bir diğer özelliğiyse çatı içinden gelen ses örneğin asansör sesi , rüzgar sesi vb. sesleri absorbe etmiş olur. Çatı içinde bakteri barındırmaz , açık yer kalmadığı için de kuş ve benzeri canlıların çatı içine girmelerini önler, yatay ve düşey zeminlerde rahatlıkla uygulanır üzerinde yürünebilir.

Bir diğer uygulama şekli alttan ters tavan arasına yapılan uygulamadır. Bu uygulama şekli çatı arasını kullanmak isteyenler için en uygun çözümü üretir. Çatı tahtasının ömrünü uzatır , çürümesini önler , varsa kiremit – atermit vb. çatı kaplama malzemelerinizi de korur.

AÇIK DAM & TERAS İZOLASYONU

Sıcağa ve soğuğa en çok maruz kalan yer olan açık dam ve teras izolasyonu , Poliüretan ser köpük sayesinde yazın sıcaktan kışın soğuktan korunmanın kesin çözümüdür. Bir diğer sıkıntıda sıcak soğuk çarpışmasından dolayı oluşan terleme nem rutubet küf gibi sorunlarınızı da giderir. %95 kapalı hücreden oluştuğundan dolayı su izolasyonu yapmış olur ve ayrıca su izolasyonu yapmanıza gerek kalmaz. Poliüretan sert köpük uyğulandığı zaman üzerinde rahatlıkla gezilebilir. Şap beton veya kalekim fayans mermer uygulaması da yapılabilir. Sprey Poliüretan Köpük diğer izolasyon malzemelerine göre daha uzun ömürlü ve uygulama süresi kısadır. Tek bir malzeme ile bir çok sorunu çözen mükemmel izolasyon malzemesidir.

DIŞ & İÇ CEPHE İZOLASYONU

Sprey Poliüretan , dış cephelerde tercih edilmesinin esas nedeni , zemin ile bağlantısının uygulama anında sağlanmasıdır. Çift bileşenli poliüretan köpük uygulama sırasında 8 saniye gibi bir süre içerisinde reaksiyona girerek şişer bu nedenle duvar , briket , bims gibi cephedeki yapı elamanlarıyla iyi bir bileşim sağlar ve yapıştırıcı özelliği sayesinde yapımızı daha dayanıklı ve ömürlü kılar. Dübel çivi gibi malzemelerle duvarımızı delmeye gerek kalmaksızın tek parça halinde ek yersiz uygulanır. Daire ve oda aralarındaki ses problemini absorbe eder. Köpük ile duvarda yapılan uygulama , tüm gözeneklere sıvı şekilde işler. Spreyle püskürtülen poliüretan köpük anında genleşmesi sayesinde duvara yüzde yüz yapışır. Duvarda tek bir yapı elemanı gibi kalıcılık sağlar. Yüzeye püskürtülen sprey poliüretan köpük , cephede ek yersiz bir uygulama ile ısı köprülerinin olmamasını sağlar. Çatı katları veya dairenizin kuzey cephesine gelen odalarınızda sıcak soğuk çarpışmasından dolayı oluşan küf nem terleme gibi sorunlarınızı da giderir.

UYGULAMA ŞEKİLLERİ

İç Cephe Sprey Poliüretan Köpük

İç cephede yapılan uygulamada sadece file alçı veya boya uygulaması yeterli olur uygulanan yüzeye göre şekil aldığından dolayı yüzeyin düzgün olması harcanılacak diğer yapı malzemelerinde tasarruf sağlar.

Dış Cephe Poliüretan Köpük

Dış cephede düzeltilme işleminden sonra , rabiz teli ile cephede file uygulaması yapılır. Bir sonraki aşamada istenirse hazır sıva veya kalekim ile sıvanarak isteğe göre dekoratif yapı elemanlarıyla veya sadece boya ile kullanılabilir ve sağlıklı bir yaşam alanı haline gelir.

TEMEL PERDE BETON & ZEMİN İZOLASYONU

Temel perde betonunda günümüzde kullanılan mebran , ziftli kağıt vb. yapı malzemeleri su yalıtımı yapması için kullanılmaktadır. Fakat rutubet , nem gibi sorunlarınızı çözmez. Sprey Poliüretan ileride oluşabilecek sorunlarınızı ek yersiz ve ısı köprüsü oluşturmama özelliği ile kesin çözüm sağlar. Temel perde betonunda oluşan çatlaklara kolayca nüfuz eder temel kolonlarındaki demirleri oksitlenmelere karşı korur binanızın depreme karşı dayanıklılığını arttırır.

BODRUM & GARAJ İZOLASYONU

Bodrum & garaj tavanı Sprey Poliüretan uygulamaları başlıca ve en çok tercih edilen uygulama detaylarından biridir. Isıtılmayan bodrum & garaj tavanı yine Sprey Poliüretanın ek yerinin olmaması avantajını kullanarak yekpare uygulama yapar ve kolon kiriş birleşim noktalarında ısı köprüsü oluşmasına izin vermez. Sprey Poliüretan güneş görmeyen ters tavan detaylarında uygulama sonrası bırakılabileceği gibi , istenildiği takdirde üzeri aderans artırıcı solisyon yardımı ile fileli alçı sıva yapılarak kaplanabilir veya direkt olarak istenilen renkte boyanabilir.

ATERMİT TRAPEZ SAC ÇATI

Atermit ve trapez sac çatı izolasyonunda , Sprey Poliüretan Köpük uygulaması ile çok hızlı ve verimli bir uygulama sağlanır. Büyük fabrika (tekstil , atölye vb.) ve imalathanelerin ters tavanları bilindiği üzere tek kat oluklu levha veya tek kat trapez sac ile kaplanmıştır. Bundan dolayı yakıt tasarrufu ile çalışan personelin kışın soğuktan yazın sıcaktan etkilenmemesi için Sprey Poliüretan Köpük uygulaması oluklu atermit ve trapez sac çatı kaplamaları ters tavan uygulamasında diğer yalıtım malzemeleri ile kıyaslanamıyacak ölçüde bir avantaj sağlar. Ek yerinin olmaması ters tavan yüzeyine sprey olarak atılması görüntü kirliliği oluşturmadan , uygulamanın her noktasının aynı seviyede olmasını sağlar. Ayrıca Sprey Poliüretan Köpük uygulamasının doğal rengi sarı olduğu için ortam içerisinde çalışan personelin moral ve motivasyon düzeyini arttırarak ferah bir ortamda çalışma imkanı sunar.

ENDÜSTRİYEL BİNA ÇATILARI İZOLASYON

Tüm endüstriyel bina çatılarını bundan sonra tek kat sac veya eternit ile kapatabilirsiniz. Zira Sprey Poliüretan uygulaması ile sıcak, soğuk , ses ve terleme sorunlarınız ortadan kalkıyor.
Çatınız kaç metrekare olursa olsun , hiçbir ısı kaybı ve köprüsü oluşturmadan alttan ve üstten tek parça olarak uygulanabilmektedir. Hem de yüksek kalite ve maksimum tasarrufla.
Sprey Poliüretan, ısı ve su için yüzde yüz destek vererek sağlamlaştırır. Kar yükü ve rüzgâra karşı çatınızı mukavim kılar. Yukarıdan yapılan bağlantı vidalarının oluşturduğu ısı köprülerini kapatır. Alttan ve üstten uygulamada en küçük deliği dahi kapatmaktadır. Eskimiş çatılarınızı da üstten uygulama ile yenileyebilirsiniz.

Çeşitli sanayi sitelerinin çatıları için de uygulanabilmektedir. Zemin ne olursa olsun , beton , ondülin , eternit , sac , mebran vs. her türlü malzemeye mükemmel yapışma sağlar. İçten yapılan uygulamada malzemenin ana renginden dolayı çalışma ortamında ferahlık sağlar ( çalışanları psikolojik anlamda rahatlattığı ve iş veriminde artış olduğu bilimsel olarak gözlenmiştir) ısınma veya soğutma için harcadığınız enerjiyi %50 oranında azaltır.

BORU & TANK AMBALAJI İZOLASYONU

Sprey Poliüretanın her alanda uygulanılabilen bir özelliği vardır. Borulardan geçen akıcı , yanıcı , gıdasal vb. maddelerin soğuma ve ısınmasını engelleyerek metodik aktarma şartlarını oluşturur. Kullanım yoğunluğu az da olsa özel istek üzerine mesafesi ne olursa olsun yollanacak kolilerin iç ve dış yüzeyleri Sprey Poliüretanla kaplanarak buzlu taşıma dahi yapılabilir. (Balık Yumurtası , Kan Torbası Taşıma Kutuları ve Organ Nakil ve Muhafaza kutuları vb.) Evlerimizde veya işyerimizdeki buzdolabı derin dondurucu gibi soğutucu aletlerin etrafında tamamen poliüretan sert köpükle kaplıdır. Gelişen teknoloji ile artık çelik kapı imalatı yapılan tesislerde de tercih edilir duruma geldi. Çelik kapıda tercih edilme nedeni ısı köprüsü oluşturmaması aynı zamanda ses yalıtımı da yapmasıdır.

SOĞUK HAVA DEPHOSU & TAŞIMACILIK

Ev ve iş yerlerimizde sadece günlük tüketimimizi koruyabilen buzdolabı vb. cihazlar bulunmaktadır. Ama esasen bu gıdaları seracılar , çiftçiler , toptancılar ve marketlerin daha büyük ve kapsamlı soğutucalara ihtiyaçları vardır . Soğuk hava depoları yada soğuk odalar diye adlandırılan tesislerin büyüklükleri yüzlerce veya binlerce metrekare alana ulaşa biliyor. Bu durumda Sprey Poliüretan depolarının kurulmasında hızlı hareketli kalıcı ve son derece ekonomik çözümler sunmaktadır. Bu malzeme ortamı soğutan iklimleme aygıtıdır. Sprey poliüretan tek parça uygulamasından dolayı ısı köprüsü oluşturmaz soğuk hava dışarıya çıkmaz sıcak hava içeriyi etkilemez. Soğutmada harcanan enerjide büyük oranda tasarruf sağlar. Ek yeri olmaması , bakteri , haşere barındırması , sudan ve nemden etkilenmemesi , yük taşıma kabiliyetinin yüksek olması tercih nedenleri arasındadır.

POLYUREA SU YALITIM İZOLASYON UYGULAMASI

Polyurea çift komponentli, püskürtme sistemiyle uygulanan en son teknoloji izolasyon ve kaplama malzemesidir.

Üç çeşit sprey polyurea sistemleri vardır. Aromatik polyurea sistemler, Alifatik polyurea sistemler ve Polyaspartic polyurea sistemlerdir.

Aromatik polyurea sistemlerin mekanik ve ısıl dayanımları mükemmeldir fakat UV dayanımı yoktur. Güneş ışığında yüzey renk değiştirir.

Alifatik polyurea sistemler UV dayanımı olan sistemlerdir. Güneş yada yapay ışığa maruz kaldığında yüzey renk değiştirmez.
Polyaspartic polyurea sistemler. yüksek darbe, aşınma, kimyasal dayanımı mükemmel ve Uv dayanımı olan polyurea sistemlerdir.

Polyurea, A bileşeni izosiyanatlardan ve B bileşeni amin ve polyetheraminlerden oluşan iki bileşeni püskürtme yöntemi ile uygulanabilen, hızlı kürlenme özelliği sayesinde projeleri kısa sürede kullanıma almaya imkan tanıyan,yeni bir izolasyon ve kaplama sistemidir.

Otopark zemin kaplama, sistem olarak dayanımı yüksek beton ve şap uygulamaları üzerinde yoğun trafik alanları olarak planlanır.

Otoparklarda zeminler araç trafiğine aşınma dayanımının yüksek olması gerekirken zemin sisteminin doğru planlanması gerekmektedir.

Otoparklar zeminlerde darbe dayanımı yüksek olması gerektiği için sertleştirilmiş betonlar kullanılarak çözüm aranamaktadır.

Ancak bu kalıcı bir çözüm değildir.

Polyurea otopark zemin kaplamalarında yeni bir teknolojidir.

Genel olarak Avrupa ülkelerinde daha çok uygulanan sistem, mevcut zemin sistemlerini şaşırtan bir teknoloji olarak uygulanmaya başlanmıştır.

Polyurea spesifik bir kaplama ismi değil,bir polymer teknolojosinin açıklamasıdır.Polyurea kaplama, onarım ve derz dolgusu konularında dünyadaki en son teknolojidir.Polyurea bilinen diğer malzemelere kıyasla, yalıtım ve kaplama kullanıma dayalı deformasyonları, problemleri sıfıra indirir.

Teras su yalıtımında önemli olan nokta; betonerme yapı, şap, kalebodur gibi yapı elemanlarının teraslarda hiç bir su yalıtımı sağlamaması nedeniyle su yalıtımı büyük önem kazanmaktadır.

Bu nedenle terasların yürüyüş ve kullanım alanları olmasıda göz önünde bulundurulursa, betonerme tablanın su yaltımınaelverişli olması gerekmektedir.

Teras çatılarda betonerme tablanın inşaat aşamasından sonraki süreçlerde binanın oturması nedeniyle gözle görülmeyen hareketler nedeniyle kılcal çatlamalar meydana gelmektedir.

Bu çatlamalar her ne kadar iyi bir tabla yapılmış olsa da su akıntılarının hızlı şekilde oluşmasına neden olur.

Teras çatılar su geçirme riskini her şekilde taşımaktadır.

İster kılcal çatlaklar olsun ister olmasın. Gözle görülmeyen şeyler risk yoktur anlamına gelmez.

Su, günümüzde durdurulması ve önlenmesi en zor maddedir.

Bu açıdan bakıldığından önlem almak vazgeçilmezdir.

Açık teraslarda su yalıtımı yaparken dikkat edilmesi gerekenler;

– Ultraviyole ( güneş) ışınlarına karşı dayanım sağlayan yalıtım

– Yüksek elastikiyet

– Mekanik dayanım

– Darbe dayanımı

– Asit dayanımı

Polyurea Teras Su Yalıtımı Avantajları:

Polyurea kaplama teknolojisi, su yalıtımı uygulaması olarak teraslarda gerek tabla üzerine gerek diğer yapı kaplamaları üzerine uygulanabilir özelliğe sahiptir.

Polyurea kaplama, yüksek elastikiyeti sayesinde teraslarda oluşabilecek çatlakları absrobe ederek yapıdaki ütünlüğü korur.

Yüksek UV dayanımı sayesinde her türlü beton, kalebodur ve seramik gibi yüzeylerin üzerine uygulanarak bina ömrü kadar su yalıtımına dayanım sağlar.

Ek yeri olmaması nedeniyle su kaçabilecek bir nokta bulamaz.

Mekanik dayanımı sayesinde, üzerinde her türlü kullanım olanağı sağlar.

Ral renklerine göre uygulanabilir özelliği taşımaktadır. Bu nedenle uzun yıllar dekoratif görünüme sahiptir.

Terasların su yalıtımı binanın korozyonu açısından önemlidir.

Bu nedenle Polyurea kaplama binanın ömrünü uzattığı gibi korozyondan korur.

Yapı ömrünü ve dayanıklılığını etkileyen su yalıtım uygulamaları için, YILTAŞ GRUP ‘ta geniş ürün portföyü ve farklı detay uygulama çözümleri bulunmaktadır.

-Bitüm esaslı, özellikle  temel, perde ve bodrum katı gibi alanlar için uygun su yalıtım ürünleri ve uygulaması.

-Poliüretan esaslı Özellikle teras, çatı gibi alanlar için uygun su yalıtım ürünler ve uygulaması.

-Çimento esaslı Özellikle ıslak mekanlarda seramik altı uygulamaları,havuz, su deposu gibi alanlar için uygun su yalıtım ürünleri ve uygulaması.

-Emprenye ürünleri, Su iticilik sağlayan koruyucu malzemeler ve uygulamaları.

-Astarlar ve yardımcı malzemeler, Su yalıtım uygulamaları için gerekli tüm astar ve yardımcı malzemeler ve uygulamaları.