İş Güvenliği Çizgileri ve Semboller
İşçi Sağlığı ve İş güvenliği yönetmeliklerine göre fabrikalarda olması gereken iş güvenliği levhaları, iş kazalarının önlenmesi açısından büyük önem arz eder. Üretim tesisleri, sanayi alanları ve işçilerin bulunduğu tüm sektörlerde, faaliyeti sunulan iş sektörü ve alanına göre iş güvenliği uyarı levhaları olması hem gerekli hem zorunludur.
Çalışma Bakanlığı yönetmeliklerine göre sunulan iş güvenliği faaliyetleri, OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri) hizmetleri olarak uygulanır. İş alanlarının tehlike sınıflarına göre, patlamadan korunma dokümantasyonu, iş hekimi uygulamaları, mobil sağlık hizmetleri gibi çeşitli iş güvenliği çalışmaları İSG levhaları ile uygulanması gereklidir.
İş Güvenliği Çizgileri
İş ve işçi güvenliği alanında iki farklı uygulama sunuyoruz. İlki, sağlık ve güvenlik işaretleri diğeri ise iş alanı çizgi sistemleridir. Fabrikalarda ve üretim tesislerinde meydana gelmesi muhtemel iş kazalarının önlenmesi açısından, iş güvenlik levhaları bulundurulmalıdır. Bu levhalar arasında;
Gibi işçi ve iş güvenliği ile alakalı tüm çizgileme çalışmalarında hizmet sunuyoruz. İsg uyarı levhaları ile iş sınıflarına göre yasal standartlarda levha, çizgi çalışmalarıyla güvenli ortamlar oluşmasını sağlıyoruz.
İş Güvenliği Levhaları
Ekonomik fiyatlar ve uzman iş sunumu ile fabrikalarda iş güvenlik levhaları ile iş dizaynı gerçekleştiriyoruz. Forkliftlerin güvenli şekilde ilerlemesi, yayaların işleriniz senkronize ve güvenilir şekilde devam ettirebilmesi için iç ve dış alanlarda tam donanım sağlıyoruz.
İş kazalarının önlenmesi için kanunen uygulanan uyarı levhaları, kimyasal işe sektörleri ve üretim fabrikalarının iş yönetmeliklerine uygun şekilde yapılıyor. Çizgiler ve zemin kaplamaları yine faaliyete göre, işçi sayısı ve iş alanının tehlike sınıfına göre uygulanmaktadır. Fabrikalarda kullanılan güvenlik işaretleri, forklift ve benzeri araçların güvenli şekilde gidip- gelmesini sağlar. Zemin çizgileri sayesinde hem iç alanlarda hem de dış saha ve otoparklarda iş güvenliği sağlanır.
Personel ve tüm çalışanların fabrika içerisinde güvenli yürümesi için yürüme ve yaya yolları çizgileri uygulanır. İş güvenliği işaretleri ile toplanma alanları, depo alanları, yürüme alanları ve araçların seyir alanları belirlenir. İş güvenliği ikaz levhaları sayesinde iş kazaları engellenmiş olur. Yönetmeliklere uygun duvar- kolon kaplamaları, zemin kaplamaları ve zemin çizgileri sağlanarak, iş ve işçi güvenliği sağlanabilir.
İş Güvenliği Zemin Çalışmaları
Epoksi zemin kaplama, zemin çizgileri, iç ve dış alan çizgi çalışmaları ile duvar- kolon uygulamalarının tamamı iş güvenliği sembolleri dahilindedir. Profesyonel iş ekibimiz, kaliteli ve deneyimli iş sunumumuz ve ekonomik fiyat seçeneklerimiz ile referans ağımıza katılmak isterseniz, bizimle iletişime geçmeniz yeterlidir. İş sahanızı tam donanımlı ve güvenlik zırhlarıyla tasarlıyoruz.
Fabrika ve Tesis Çizgileri
Sanayi ve üretim alanlarında uygulanan iş güvenliği çizgileri, iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından önem taşır. Forklift yolu çizgisi, yaya yolu çizgileri, fabrika içi yol çizgileri tasarımlarıyla, sektörel ve alan niteliğine göre uygulama yapıyoruz.
Fabrika İç – Dış Saha Çizgileri
Fabrika çizgileri 9 temel başlıkta uygulanır. 3 farklı boya çeşidi ve epoksi zemin kaplamaları ile istenilen büyüklükteki alanlara göre tasarım uygulanır. Soğuk yol çizgi boyası, tek kompenantlı yol çizgi boyası ve çift kompenantlı yol çizgi boyaları ile hem açık otoparklarda hem de kapalı otoparklarda nitelikli alanlar tasarlıyoruz. Fabrika içi yol çizgi standartları şu başlıklara göre belirlenmektedir;
Fabrika ve Tesis Uygulamaları
Tüm üretim merkezlerinde, iş alanı ve faaliyeti yapılan sektöre göre fabrika yer çizgileri uygulaması yapılır. Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı yasaları kapsamında belirlenen ölçülere göre fabrika yaya yolu çizgileri, iş sahası çizgileri ve dış saha çizgi çalışmaları yapılır.
Üretim merkezlerinde zemin kaplamaları kimyasal madde dirençleri, su yalıtım özellikleri, ağır makine- vasıta dayanımlı seçeneklere göre dizayn edilir. Fabrika yer boyası sistemlerinde genellikle epoksi zemin kaplama uygulamaları sunulur. Epoksi zeminler uzun süre kullanım sağlayan, renk değiştirme veya sarama yapmayan çevre dostu boya çeşitleridir.
Organize sanayilerde ve tüm geniş kapsamlı fabrika sistemlerinde, insan sağlığına zarar vermediği, kimyasal maddelere karşı dayanıklı olduğu için fabrika çizgisi ve zeminlerinde uygulanır. Levhalar, yön okları ve yönlendirme boyamaları, forklift yolu boyama uygulamaları ile her fabrikanın niteliğine göre çalışmalar sunuyor, Türkiye’nin her şehrinde profesyonel iş kalitemizi uyguluyoruz.
Üstelik dış saha çizgi ve kaplamaları ile fabrika otopark çizgileri uygulamalarıyla tüm alanlarda iş yönetmeliğine uygun bütünsellik sağlıyoruz. Açık veya kapalı otopark alanları ile otoparka dönüştürülmek istenen tüm açık- kapalı alanlarda otopark tasarımlarıyla güvenli, şık alanlar oluşturuyoruz.
Zemin Boyama
İç ve dış alanlarda zemin boyama hizmetleri ile faaliyet gösteriyoruz. Yol, yolcu ve işçi güvenliğini sağlamak üzere yol çizgileri ve zemin kaplama uygulamaları sunuyoruz. Fabrikalar, organize sanayi bölgeleri, havaalanları, spor tesisleri, açık- kapalı yüzme havuzları, tersaneler, imalathaneler, metro ve raylı sistem alanları gibi pek çok alanda yer işaretleri ve boyama uygulamaları ile güvenilir ortamlar oluşmasına katkı sağlıyoruz.
Epoksi boyama sistemi, zemin içerikleri arasında en çok tercih edilenidir. Boyanın sunduğu avantajlar ve dayanıklı kullanım özellikleriyle sağlam boya çeşididir.
Epoksi Zemin Boyama Avantajları
Yüksek kalite içeren epoksi boyalar hem zemin çizgileme ve işaretleme sistemlerinde hem de kaplama uygulamalarında kullanılır. Sağlık merkezlerinden üretim hanelere, eğitim merkezlerinden helikopter pistlerine dek her alanda epoksi boya uygulaması yapıyoruz. Türkiye’nin lider firması olarak Akyol Trafik İnşaat Sanayi kalitesiyle, yol ve zemin güvenliğine en doğru çizgileri uyguluyoruz. Epoksi boyalarla yapılan zeminlerin yer boyama avantajları bölgenin lider firması olarak Yıltaş Grup kalitesiyle şu şekildedir;
Epoksi Zemin Uygulama Alanları
Epoksi yer kaplama uygulamaları, zeminlerin daya sağlam, dayanıklı ve şık olmaları için uygulanır. Zemin işaretleme olarak kullanılabilen epoksi boyalar, tam zemin kaplaması için de uygulanmaktadır. Ağır yüklere karşı dirençli olması sayesinde sanayi alanları ve fabrika gibi alanlarda kullanılan yer kaplamaçeşididir.
Dış alanlarda su yalıtım özelliği sunan epoksi uygulama, havuzlarda ve spor tesislerinde de kullanılır. Hangarlar, merdiven, otopark ve yol döşemeleri, tamir atölyeleri, kimyasal sektörler gibi pek çok alanda uygulanır. Zeminlerin dayanıklı ve uzun süre renk kalitesini sağlaması için şeffaf epoksi ve istenilen modelde- renkte epoksi zeminler oluşturulabiliyor.
Epoksi Zemin Kaplaması Nasıl Uygulanır?
Tüm hava koşullarına dayanıklı olan epoksi kaplama sistemi, beton zeminlere doğrudan uygulanır. Yeni beton zeminler, pürüzlü veya oyuklu beton zeminler, yenilenmiş beton zeminler gibi hiç fark etmeksizin hızlı kuruma özelliğiyle direkt olarak uygulanır.
Epoksi firmaları arasında en nitelikli hizmet sunumu ile Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet gösteriyoruz. Tüm iç ve dış alanlarda poliüretan kaplama sistemleri, yol çizgi çalışmaları ve trafik levhaları ile donanımlı alanlar üretiyoruz. Tüm ürünler, uygulamalar ve hizmetlerimizi inceleyebilir, fiyatlar için bilgi alabilirsiniz.